Τα (αμέτρητα) οφέλη του χορού!

Τα (αμέτρητα) οφέλη του χορού!

apollon ds 20/11/2021

Αν προσπαθούσε κανείς να καταγράψει ή να μετρήσει όλα τα οφέλη του χορού, θα δυσκολευόταν πολύ, καθώς είναι πραγματικά αμέτρητα και καθημερινά ανακαλύπτονται και καινούρια! Πολλά από αυτά μας φαίνονται προφανή: είναι γνωστό πως ο χορός αποτελεί ιδανική γυμναστική και καλλιτεχνική έκφραση. Εξίσου πολλά όμως είναι λιγότερο γνωστά και μπορεί να σας εκπλήξουν! Ας μελετήσουμε λοιπόν μαζί μερικά από τα πάμπολλα οφέλη του χορού.

Ξέρατε ότι ο χορός, εκτός από σωματική άσκηση, έκφραση και διασκέδαση, βοηθά στη σωματική αποτοξίνωση, ανακουφίζει από τα συμπτώματα Πάρκινσον, κάνει καλό στο μυαλό και μειώνει τον κίνδυνο άνοιας;;;

Τέχνη: Μπορεί να εκπλαγείτε αλλά μελέτες δείχνουν πως ο χορός ήταν η πρώτη μορφή τέχνης που εμφανίστηκε σε αυτόν τον πλανήτη, για να εκφράσει ο πρωτόγονος άνθρωπος τα συναισθήματά του. Σήμερα, αποτελεί μια από τις πιο δημοφιλείς και εντυπωσιακές μορφές τέχνης, σε κάθε του μορφή.

Υγεία: Μελέτες επί μελετών δείχνουν πως τα οφέλη του χορού στην υγεία δεν είναι μόνο σωματικά, αφού αποτελεί εξαιρετική γυμναστική και προσφέρει συντονισμό και ευλυγισία, μα και πνευματικά και ψυχικα! Ο χορός βελτιώνει τη μνήμη (σκεφτείτε κάθε νέο βήμα ή χορογραφία που μαθαίνετε!), βοηθά στην αποβολή του στρες, προλαμβάνει παθήσεις όπως η άνοια ή το Αλτσχάιμερ, και προτιμάται στην αντιμετώπιση της κατάθλιψης, των κρίσεων άγχους, του Πάρκινσον!

Ομορφιά: Στη σημερινή του μορφή, ο χορός έχει περάσει από πολλά στάδια για να μπορεί να αναδείξει τον κάθε χορευτή ή την κάθε χορεύτρια! Οι ίδιες οι κινήσεις και τα βήματα έχουν φτιαχτεί έτσι ώστε να αναδεικνύουν την αρρενωπότητα του άντρα και τη θηλυκότητα της γυναίκας, ενώ η τεχνική εκτός από πρακτικό εξυπηρετεί και αισθητικό σκοπό αφού πάντα ο χορευτής δείχνει αρχοντικός, ζωηρός, θελκτικός, τραβάει τα βλέμματα και το θαυμασμό! Επιπλέον, πάντα ο χορευτής μαθαίνει να είναι περιποιημένος, προσέχει την παρουσίαση και την εμφάνιση του. Αρχάριος ή επαγγελματίας, σε ένα πάρτυ ή σε έναν διαγωνισμό χορού, η εμφάνιση του χορευτή έχει σκοπό να αναδείξει το χορό του… και τον ίδιο! Ο χορός ομορφαίνει το χορευτή, και ο χορευτής τον εαυτό του για να αναδείξει… το χορό του!

Σωματική Άσκηση: Ίσως αυτονόητο σαν ιδέα, μα ο χορός είναι μια από τις πιο αποτελεσματικές μορφές άσκησης!!! Και αυτό γιατί γυμνάζει όλες τις μυικές ομάδες, ενώ ανάλογα το είδος του χορού αποτελεί ιδανική αερόβια ή αναερόβια γυμναστική. Και το καλύτερο; Γυμνάζεστε χωρίς καν να το καταλαβαίνετε, αφού πάνω από όλα ο χορός είναι διασκέδαση! 

Εκπαίδευση: Στις σχολές χορού Apollon μπορείτε να επιλέξετε να εκπαιδευτείτε στο χορό σε όποιο επίπεδο επιθυμείτε, σε όποιο είδος χορού επιθυμείτε. Στις σχολές μας διδάσκεστε το χορό σωστά και δομημένα, και μπορείτε να αποκτήσετε πτυχίο σε όποιο χορευτικό επίπεδο θέλετε να φτάσετε!

Πειθαρχία: Ο χορός μαθαίνει στον άνθρωπο πειθαρχία σώματος και γενικά δημιουργεί πειθαρχημένους χαρακτήρες. Μαθαίνοντας κάθε είδος χορού, μαθαίνουμε να πειθαρχούμε τις κινήσεις μας και τους εαυτούς μας. Σε κάθε μάθημα ο χορευτής αφιερώνει προσοχή και προσπάθεια στο να αφομοιώσει κάτι νέο και να γίνει καλύτερος. Ο ίδιος ο χορός σαν σπουδή και άθληση απαιτεί από τους χορευτές πειθαρχία – αλλά και αντίστροφα, η ενασχόληση με το χορό μαθαίνει στο χορευτή την έννοια της πειθαρχίας και ακρίβεια.

Δημοτικότητα: Και όμως, ο χορός είναι δημοφιλής ακόμα και για όσους δεν ασχολούνται προσωπικά! Σκεφτείτε πόσο δημοφιλές γίνεται αμέσως ένα άτομο που ασχολείται με το χορό, σε μια παρέα! Και ασφαλώς, μεταξύ συμμαθητών, συναθλητών και συναδέλφων, ο χαρακτήρας που χτίζεται με το χορό και οι γνωριμίες ατόμων με κοινά ενδιαφέροντα με εμάς μπορούν να βοηθήσουν να δημιουργηθούν δυνατές σχέσεις ή να γίνετε …οι περιζήτητοι της παρέας!

Κοινωνικότητα: Ο χορός είναι ένας υπέροχος τρόπος κοινωνικοποίησης! Στα μαθήματα χορού γνωρίζετε ανθρώπους με τους οποίους σίγουρα έχετε κάτι κοινό: το χορό! Δημιουργείτε νέες φιλίες, κάνετε νέες γνωριμίες! Σε ένα πάρτυ, μπορείτε να κάνετε μια γνωριμία ή να σπάσετε τον πάγο …πάνω σε ένα χορό. Και φυσικά, με το χορό αποκτάτε αυτοπεποίθηση και άνεση και γίνεστε πιο κοινωνικοί!

Αναγνώριση: Ποιος δεν επιθυμεί να αναγνωρίζεται η σκληρή του δουλειά, η προσπάθεια και η πρόοδος; Στο χορό είναι βέβαιο πως όλα τα παραπάνω θα φανούν και θα αναγνωριστούν στο περιβάλλον σας! Στη σχολή χορού σας όχι μόνο θα μπορείτε να βλέπετε οι ίδιοι την ακαδημαϊκή και χορευτική σας πρόοδο σε κάθε μάθημα, μα σε κάθε εκδήλωση και παρουσίαση σας, σε μια χορογραφία στα εκπαιδευτικά πάρτυ της σχολής ή σε μια από τις πολλές εκδηλώσεις μας θα έχετε την ευκαιρία να προβάλετε τα αποτελέσματα της δουλειάς σας και να αναγνωριστεί από φίλους, συμμαθητές και καθηγητές η χορευτική σας (και όχι μόνο) εξέλιξη!

Επιβεβαίωση: Όπως σε κάθε τι με το οποίο καταπιανόμαστε, έτσι και ο χορός είναι ένα μέσο επιβεβαίωσης. Και μια ακόμα όμορφη όψη του χορού είναι η εσωτερική, προσωπική επιβεβαίωση. Όλοι μας νιώθουμε την ανάγκη να ακούμε από τους γύρω μας, τους φίλους, τους συμμαθητές, τους καθηγητές μας για τα αποτελέσματα της δουλειάς μας και την πρόοδο μας! Και αυτό είναι σίγουρο ότι θα συμβεί. Μα πάνω από όλα κάθε σκαλοπάτι στη χορευτική μας πορεία, κάθε παρουσίαση, ακόμα και κάθε μάθημα είναι μια αυτοεπιβεβαίωση: συχνά είμαστε αυστηροί με τον εαυτό μας αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε να αναγνωρίζουμε και οι ίδιοι την πρόοδο μας! 

Απελευθέρωση Συναισθημάτων: Ο χορός είναι μια τέχνη έντονα εκφραστική! Κάθε χορογραφία είναι μια ιστορία, μια κατάθεση ψυχής! Αφεθείτε στη στιγμή και εκφραστείτε! Ανεξάρτητα από το είδος και το ύφος του κάθε χορού, ο χορευτής διοχετεύει όλα του τα συναισθήματα στις κινήσεις του! Για αυτό και ο χορός είναι και άθληση, και τέχνη, και έκφραση!

Συνεργασία: Χορός και συνεργασία είναι δύο έννοιες αμφίδρομες. Μέσα από τη συνεργασία (με τον καθηγητή μου, με τους συμμαθητές μου, με τον παρτενέρ μου) γινόμαστε καλύτεροι χορευτές και επιτυγχάνουμε το καλύτερο αποτέλεσμα! Αλλά και αντίστροφα, μέσα από την ενασχόληση με το χορό μαθαινουμε τη σημασία της συνεργασίας και αναπτύσσουμε ομαδικό πνεύμα!

Ομαδικότητα: Ο χορός καλλιεργεί το ομαδικό πνεύμα! Ετοιμάζοντας μια ομαδική χορογραφία κάθε χορευτής διαπιστώνει πόσο εξελίσσει ο χορός την ομαδικότητα αφού το καλό αποτέλεσμα εξαρτάται από την προσπάθεια όλων και την αλληλοβοήθεια! Αλλά και η ατομική χορευτική εξέλιξη καθενός γίνεται ταχύτερη και πιο ευχάριστη αν συνδυαστεί και με μια ομάδα: σκεφτείτε στα ομαδικά σας μαθήματα πόσα περισσότερα μαθαίνετε παρατηρώντας τους συμμαθητές σας!

Ξεκούραση: Ο χορός αποτελεί την τέλεια διαφυγή από το στρες, την καθημερινότητα, το τρέξιμο! Εκτός από πνευματική ξεκούραση όμως, θα διαπιστώσετε ότι μετά από λίγη ώρα χορό θα νιώθετε και μεγαλύτερη σωματική ευεξία!

Χόμπυ: Ακόμα και αν δε σας ενδιαφέρει να σπουδάσετε χορό, αλλά αναζητάτε μια ασχολία, ο χορός είναι το πιο δημοφιλές χόμπυ παγκοσμίως!!! Καθώς συνδυάζει άσκηση, τέχνη και έκφραση, πολλοί επιλέγουν το χορό σαν το καλύτερο χόμπυ που τα έχει όλα και τα προσφέρει όλα!

Συναγωνισμός: Ο συναγωνισμός είναι ένα πολύ θετικό κομμάτι της ζωής, παρότι κάποιοι αμφιβάλλουν. Ο συναγωνισμός μας παρακινεί να γίνουμε καλύτεροι, να ξεπεράσουμε πρώτα από όλα τον εαυτό μας και έπειτα τους συναγωνιστές μας – και το ίδιο ισχύει φυσικά και για αυτούς. Είτε πρόκειται για κάποιον συμμαθητή σας που θαυμάζετε, ή για τους συναθλητές σας σε ένα διαγωνισμό χορού, ο συναγωνισμός είναι πάνω από όλα κίνητρο αυτοβελτίωσης.

Στόχος: Το να γινόμαστε ο καλύτερος εαυτός μας σημαίνει να θέτουμε αλλεπάλληλους στόχους! Είτε πρόκειται απλώς για το να γίνετε καλύτερος χορευτής, να τελειοποιήσετε το επόμενο χορευτικό στάδιο, να κατακτήσετε την πρώτη θέση σε ένα χορευτικό διαγωνισμό ή να παρουσιάσετε μια χορογραφία, το ταξίδι ενός χορευτή δε σταματά!

Επαγγελματική Σταδιοδρομία: Για όσους ο χορός είναι κάτι παραπάνω από διασκέδαση και επιθυμούν να κάνουν το αγαπημένο τους χόμπυ επαγγελμα, οι σχολές χορού Apollon προσφέρουν τις κατάλληλες συνθήκες, προγράμματα και προδιαγραφές επαγγελματικών σπουδών για τους ανερχόμενους επαγγελματίες.

Δημιουργία: Τέχνη ίσον δημιουργία!!! Και όπως διαπιστώνει κανείς αμέσως, ο χορός είναι ένα υπέροχο μέσον για να ανακαλύψουμε, να αναπτύξουμε και να εκφράσουμε τη δημιουργικότητα μας! Κάθε χορός και ένα ταξίδι, κάθε χορογραφία και μια ιστορία! Σίγουρα το έχουμε όλοι βιώσει!!!

Επικοινωνία: Όχι μόνο μπορεί να γίνει αφορμή για ανθρώπινη επικοινωνία, αλλά και καταπληκτικό μέσον! Με το χορό και την έκφραση ο άνθρωπος επικοινωνεί με τους γύρω του τις σκέψεις και τα συναισθήματα του από αρχαιοτάτων χρόνων! Οι ομαδικοί χοροί φτιάχτηκαν για να δίνουν στους ανθρώπους της αίσθηση της κοινότητας, της ενότητας. Και οι σόλο χοροί για να εκφράσει τα βαθύτερα αισθήματα του χωρίς λόγια. 

Κοινωνικό Status: Όποιος έχει γνωρίσει σε παρέα άτομο που ασχολείται με το χορό, ή έχει υπάρξει το άτομο αυτό, μπορεί να σας πει τι αίσθηση προκαλεί ένας άνθρωπος που ξέρει να χορεύει! Εάν έχετε βρεθεί και εσείς σε αυτή τη θέση, το γνωρίζετε καλά… Προκαλεί το ενδιαφέρον, κινεί την περιέργεια, προσελκύει νέες γνωριμίες.

Ευγένεια: Γνωρίζατε ότι ο χορός έχει το δικό του Savoir Vivre; Είναι αλήθεια! Όλοι οι κοινωνικοί χοροί συνοδεύονται από μικρούς κανόνες συμπεριφοράς πάνω στην πίστα αλλά και εκτός αυτής! Άλλοι πιο απλοί, άλλοι πιο συγκεκριμένοι, κάποιοι πιο ασυνήθιστοι από άλλους, η τέχνη του χορού εμπεριέχει απεριόριστη ευγένεια!

Σεβασμός: Είναι σημαντικό να διδασκόμαστε το σεβασμό στο χορό και να ενθαρρύνουμε το αίσθημα αυτό στους χορευτές. Κάθε είδος χορού εμπεριέχει την έννοια του σεβασμού, με διαφορετικό τρόπο εκδήλωσης. Οι χοροί σε ζευγάρια έχουν απόλυτο σεβασμό στον παρτενέρ, στα φυσικά όρια και στην αμοιβαία εμπιστοσύνη, ενώ οι ομαδικοί χοροί της ελληνικής επαρχίας έχουν ιεραρχία προς ένδειξη σεβασμού στους γηριαιότερους της ομάδας! Όπως λέει και ο παγκόσμιος πρωταθλητής και χοροδιδάσκαλος Pierre Dulain: “Στην αίθουσα χορού, όταν αγγίζεις κάποιον με σεβασμό, γίνεσαι άνθρωπος – Δεν είσαι πλέον λευκός ή μαύρος, Λατινοαμερικάνος, Παλαιστίνιος ή Κινέζος. Είσαι απλώς άνθρωπος.” Ο Dulain είδε την ανάγκη για τα παιδιά και τους ενήλικες χορευτές να μάθουν ικανότητες όπως η εμπιστοσύνη, η ευγένεια και ο σεβασμός. Να υιοθετήσουν τις διδαχές αυτές στη ζωή τους και στις αλληλεπιδράσεις τους χωρίς αμηχανία ή φόβο. Στην αίθουσα χορού και στην πραγματική ζωή!

Ηρεμία: Από την απελευθέρωση της έντασης και του στρες που προσφέρει ο χορός, μέχρι τον έλεγχο της αναπνοής και τη συγκέντρωση, πρόκειται για μια ασχολία που ενισχύει την ψυχική ηρεμία! 

Εκτόνωση: Δε χρειάζεται να χορέψετε έναν έντονο, γρήγορο χορό για να νιώσετε την εκτόνωση που προσφέρει! Αρκει να δώσετε το 100% σας σε όποιο χορό και αν επιλέξετε, και θα διαπιστώσετε οι ίδιοι πώς θα νιώθετε μετά! 

Αυτοσυγκέντρωση: Είτε μαθαίνετε τα πρώτα σας βήματα στο χορό, είτε ασχολείστε χρόνια, θα διαπιστώσετε ότι κάθε τι νέο που μαθαίνετε απαιτεί αυτοσυγκέντρωση και προσοχή και καθετι που ήδη γνωρίσετε ομοίως, όσο και αν νομίζουμε ότι το έχουμε συνηθίσει! Επιπλέον, έρευνες δείχνουν ότι ο χορός μας βοηθά να γίνουμε εξυπνότεροι, να είμαστε πιο συγκεντρωμενοι και να έχουμε καλύτερη μνήμη!

Ανακάλυψη: Υπάρχουν πάμπολλα είδη χορού να ανακαλύψετε, το καθένα με το δικό του ύφος, και τη δική του ιστορία. Μα το κυριότερο είναι ότι, ανακαλύπτοντας τον κόσμο του χορού, σίγουρα θα ανακαλύψετε κάτι και για τον εαυτό σας! 

Επίδειξη: Ο χορός είναι ένα ταξίδι σκληρής δουλειάς και αυτοβελτίωσης… χωρίς αυτό φυσικά να σημαίνει ότι δεν είναι ευχάριστο ταξίδι! Και κάθε φορά που παρουσιάζετε τα αποτελέσματα της σκληρής δουλειάς σας και τους καρπούς των προσπαθειών σας, είτε χορεύοντας σε μια γιορτή, είτε παρουσιάζοντας μια χορογραφία σας, είτε συμμετέχοντας σε ένα διαγωνισμό, επιδεικνύετε στον κόσμο τι σας έχει προσφέρει αυτό το ταξίδι! Να είστε περήφανοι!

Αρμονία: Και έπειτα από κάποιο χρονικό διάστημα μπορούν να κινούνται με χάρη, να εναρμονίζουν τα μέλη του σώματός τους και να προσαρμόζουν τη στάση του σώματός τους στην καθημερινότητά τους ανάλογα με τα συναισθήματά τους.

Διασκέδαση: Ο χορός είναι η απόλυτη διασκέδαση! Έρευνες δείχνουν πως από τις πρώτες μορφές έκφρασης και διασκέδασης των βρεφών είναι ο χορός! Ή μάλλον η προσπάθεια ρυθμικής κίνησης… Από τις πιο αυθόρμητες, πηγαίες αλλά και κοινωνικές μορφές ψυχαγωγίας, ο χορός μας κάνει να νιώθουμε ευχάριστα, να περνάμε όμορφα και να διασκεδάζουμε, είτε μόνοι είτε με φίλους!

Επιστήμη: Ακόμα δύο πεδία με αμφίδρομη σχέση, ο χορός και η επιστήμη συμβαδίζουν εδώ και αιώνες. Κατ’ αρχάς ο χορός είναι επιστήμη όσο και τέχνη! Ανατομία, φυσική αγωγή, ιστορία, ψυχολογία, αρμονία και μουσική είναι λίγα μόνο πεδία που συνθέτουν το χορό στη μορφή που το γνωρίζουμε σήμερα! Κάθε βήμα, τεχνική, ακόμα και σύστημα είναι μελετημένο επιστημονικά και φτιαγμένο για το καλύτερο αποτέλεσμα! Και αντίστροφα, η επιστήμη ακολουθεί στενά το χορό, μελετώντας τις επιδράσεις που έχει στον άνθρωπο, την κοινωνία, το σώμα και την ψυχη! Κάθε μέρα ανακαλύπτουμε και κάτι νέο!

Καλυτέρευση Προσωπικότητας: Ήδη έχουμε αναφέρει πολλά από τα οφέλη του χορού στο χαρακτήρα του ανθρώπου: αυτοπεποίθηση, σεβασμός, ευγένεια, βελτίωση ψυχικής υγείας και διάθεσης, μείωση στρες, ομαδικότητα, κοινωνικότητα! Όλα τα παραπάνω είναι φυσικά συνεπακόλουθα της ενασχόλησης με την όμορφη αυτή τέχνη… και κάνουν ασφαλώς τον άνθρωπο καλύτερο!  

Συγχρονισμός: Ο χορός προσφέρει όσο και απαιτεί συντονισμό και συγχρονισμό: με το μέτρο της μουσικής, με τον παρτενέρ μου, με την ομάδα μου! 

Ρυθμός: Αναπόσπαστο κομμάτι του χορού, ο ρυθμός είναι στην ανθρώπινη φύση: οι ζωτικές μας λειτουργίες, η αναπνοή, οι ίδιοι οι χτύποι της καρδιάς μας, μάς δίνουν ρυθμό! Και ο ρυθμός είναι κάτι που καλλιεργείται και αναπτύσσεται. Αφεθείτε στη μουσική, κινηθείτε και νιώστε το ρυθμό! 

Ισορροπία: Στόχος του μαθήματος είναι να αναπτύξουμε γνώση της βαρύτητας, της ισορροπίας και του ρυθμού, της αντοχής, μυϊκό έλεγχο κι ευλυγισία και να χτίσουμε μια καλή φυσική κατάσταση. 

Απόλαυση: Για κάθε χορευτή, ανεξαρτήτως επιπέδου, ηλικίας και χορού που επιλέγει, δεν υπάρχει μεγαλύτερη απόλαυση από το να χορεύει!!!

Αυτοέλεγχος: Λίγες ασχολίες αναπτύσσουν τόσο έντονα και αποτελεσματικά την πειθαρχία και τον αυτοέλεγχο όσο ο χορός κάθε είδους! Η επιλογή των βημάτων, η διεύθυνση και ακολουθηση, η σωστή χορευτική στάση και τεχνική απαιτούν από το χορευτή και παράλληλα του προσφέρουν εσωτερικό έλεγχο των κινήσεων, της σκέψης και του σώματος από τα πιο απλά βήματα ως την πιο απαιτητική χορογραφία!!!

Αίσθηση Επιτυχίας: Στο χορευτικό σας ταξίδι, όποιος και αν είναι ο στόχος σας, η αίσθηση που συνοδεύει την επίτευξη του είναι μοναδική! Και στις σχολές χορού Apollon σας καλούμε να κάνουμε μαζί αυτό το ταξίδι, να θέσετε το στόχο σας και να σας βοηθήσουμε να τον επιτύχετε, βήμα-βήμα!!!

Αποθεραπεία: Μετά από κάθε μορφή άσκησης χρειάζεται σωστή αποθεραπεία, ώστε μετά την ένταση, οι μυς και οι καρδιακοί παλμοί να επανέλθουν σε ηρεμία. Μια από τις αγαπημένες μορφές αποθεραπείας σε κάθε μορφή άσκησης (και φυσικά και στο χορό) είναι η χορευτική αποθεραπεία, συχνά σε συνδυασμό με stretching! Με έναν χορό ήπιας έντασης, οι παλμοί μειώνονται σιγά σιγά μετά την έντονη άσκηση και επανέρχονται στα φυσιολογικά επίπεδα, όπως απαιτείται πάντα!

οφέλη χορού

Μη διστάσετε να εξερευνήσετε τα οφέλη του χορού για εσάς! Ανακαλύψτε πώς μπορείτε να επωφεληθείτε από όλα τα παραπάνω, και να ανακαλύψετε οι ίδιοι πολλά ακόμη! Άλλωστε, το ταξίδι στο μαγευτικό κόσμο του χορού, όπως και αν επιλέξετε να το πραγματοποιήσετε, είναι γεμάτο ευχάριστες εκπλήξεις και εμπειρίες και έχει πολλά να σας προσφέρει!


Χριστουγεννιάτικα ήθη και έθιμα από όλο τον κόσμο!!!

Aς κάνουμε μαζί ένα ταξίδι ανά τον κόσμο για να δούμε παράξενους τρόπους που γιορτάζουν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά άνθρωποι σε κάθε γωνιά του πλανήτη!

Read More

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΧΟΡΩΝ

Στην Ευρώπη για αιώνες οι βασικές επιρροές στην τέχνη του χορού ήταν Ελληνικές και κατόπιν Ρωμαϊκές. Οι δύο αυτοί πολιτισμοί ενώθηκαν και τίμησαν το χορό αυτό ως αναπόσπαστο κομμάτι της παιδείας τους, μέχρι να δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στο δράμα, δηλαδή το θέατρο. Με την άνοδο της εκκλησίας, ο κοινωνικός ρόλος…

Read More

Τα (αμέτρητα) οφέλη του χορού!

Αν προσπαθούσε κανείς να καταγράψει ή να μετρήσει όλα τα οφέλη του χορού, θα δυσκολευόταν πολύ, καθώς είναι πραγματικά αμέτρητα και καθημερινά ανακαλύπτονται και καινούρια! Πολλά από αυτά μας φαίνονται προφανή: είναι γνωστό πως ο χορός αποτελεί ιδανική γυμναστική και καλλιτεχνική έκφραση. Εξίσου πολλά όμως είναι λιγότερο γνωστά και μπορεί…

Read More

Ο Χορός Στην Εφηβεία

Η εφηβεία αποτελεί ουσιαστικά το μεταβατικό στάδιο από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση. Ο χορός μπορεί να ωφελήσει ένα παιδί στην εφηβεία, σε κάθε τομέα…

Read More

Ο Χορός στον κινηματογράφο

Πολλές ταινίες άφησαν ιστορία στον κινηματογράφο,για διαφορετικούς λόγους. Σε αυτό το αφιέρωμα επιλέξαμε ταινίες όπου ο χορός ή οι σκηνές χορού άφησαν ιστορία,

Read More

dance tango tango argentino άσκηση έθιμα αθλητισμός αμεα αφιέρωμα διαγωνισμός χορού ελληνικοί χοροί επαγγελματικές πιέσεις ιστορία ιστορία χορού καβαλιέρος μαθήματα χορού ντάμα οφέλη οφέλη χορού παγκόσμια ημέρα παραδοσιακοί χοροί παραδόσεις παρουσίαση πολλαπλή σκλήρυνση πρώτος χορός σκλήρυνση κατά πλάκας σκπ σλήρυνση συμβουλές χορού σχολή χορού τέχνη υγεία χορευτής χορευτική εξάσκηση χορευτική εξέλιξη χορευτικό επίπεδο χορευτικός χοροί χοροί ηπειρωτικής Ελλάδας χορογραφία χορογραφία γάμου χορός χορός γάμου χορός και άσκηση χορός και αμεα χορός και παιδί

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

RSS
Follow by Email
YouTube
YouTube
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn
LinkedIn
Share
Instagram