Πως Επηρεάζει Τις Κοινωνικές Σχέσεις Ο Χορός

Πως Επηρεάζει Τις Κοινωνικές Σχέσεις Ο Χορός

apollon ds 11/10/2021

Ο χορός είναι η ποίηση που δημιουργεί το σώμα και όπως και οι άλλες μορφές τέχνης, καλλιεργεί το εσωτερικό κόσμο του κάθε ατόμου.

  Επίσης είναι μια δραστηριότητα που συντελεί στην δημιουργία και ολοκλήρωση της ανθρώπινης φύσης σε όλους τους καθημερινούς παράγοντες που την πλαισιώνουν.

  Κάποιος που ασχολείται με το χορό ξέρει ότι κάποια στιγμή μέσα στην πορεία της δραστηριότητάς του θα εκτεθεί στο κοινό, είτε σε εκδήλωση χορευτικών επιδείξεων, είτε σε προσωπικές εξόδους. Σημαντικό ρόλο σε αυτό το κομμάτι, παίζει η ανάπτυξη αυτοπεποίθησης του ατόμου. Είναι ένας παράγοντας που λειτουργεί ως βάση στη δημιουργία ενός χαρακτήρα. Η χαμηλή αξιολόγηση του εαυτού μας συνήθως προέρχεται από ανασφάλειες, που πιθανόν έχουμε, που μπορεί να αφορούν την εξωτερική μας εμφάνιση, την έλλειψη κοινωνικού κύκλου, την μη αντιμετώπιση πραγμάτων και συνθηκών με θάρρος ή ακόμα σκεπτόμενοι τον φόβο της κριτικής. Οι σκέψεις αυτές των ανθρώπων το μόνο που καταφέρνουν είναι να καταβαραθρώνουν την ψυχολογία τους. Η εικόνα του εαυτού μας, που μεταδίδουμε, είναι σημαντική για την προσέγγισή του κοινωνικού μας κύκλου, δεν είναι όμως αρκετή για την εξέλιξη και συνέχεια των κοινωνικών σχέσεών μας.

Χορός είναι η κάθετη έκφραση οριζόντιων επιθυμιών.

Τζωρτζ Μπέρναρντ Σω, 1856-1950, Ιρλανδός συγγραφέας, Νόμπελ 1925

  Ο χορός είναι μια δραστηριότητα που στηρίζεται πάνω στους ευγενείς τρόπους συμπεριφοράς. Η πειθαρχία στο σώμα και στο μυαλό, η υπομονή, το πείσμα για επίτευξη υψηλών στόχων, ο αυτοέλεγχος, η απελευθέρωση των συναισθημάτων, η εκτόνωση της καθημερινής ρουτίνας, η πίστη στο εγώ μας, η ηρεμία της ψυχής μας, η ανεβασμένη ψυχολογία μας είναι συστατικά για μια πετυχημένη προσωπικότητα, όπως και για έναν πετυχημένο χορευτή. 

Ο χορός είναι τρόπος ζωής, και ομορφαίνει τη ζωή κάθε ανθρώπου. 

Δεν επιδρά απλώς στην βελτίωση της προσωπικότητάς μας, αντιθέτως την αναγεννά και δημιουργεί με τρόπο μαγικό ανθρώπους γεμάτους ενδιαφέρον, ενέργεια, θέληση και δύναμη για δημιουργία και εξέλιξη ζωής.

  Συμβάλλει θετικά και στην κοινωνικοποίηση του ατόμου καθώς μέσω του χορού γνωρίζουμε πολλά καινούργια πρόσωπα με τα οποία μοιραζόμαστε ένα κοινό ενδιαφέρον, με τον τρόπο αυτόν διευρύνουμε τον κοινωνικό μας κύκλο, αυξάνουμε τη δημοτικότητά μας, βελτιώνουμε τις διαπροσωπικές μας σχέσεις, προσωπικές και επαγγελματικές, αποκτούμε φίλους.


  Εξάλλου η σπουδαιότητα και η αξία των ανθρωπίνων σχέσεων είχε αναφερθεί από τον 5ο αιώνα π.Χ. από τον σοφιστή Πρωταγόρα με το αξίωμα “Πάντων χρημάτων μέτρον άνθρωπος”.

Ο χορός είναι σιωπηλή ποίηση.

Σιμωνίδης ο Κείος, 556-468 π.Χ., Ποιητής & συγγραφέας επιγραμμάτων

Ο χορός είναι μαγεία. Ακολουθήστε τον για να την ανακαλύψετε.


Χριστουγεννιάτικα ήθη και έθιμα από όλο τον κόσμο!!!

Aς κάνουμε μαζί ένα ταξίδι ανά τον κόσμο για να δούμε παράξενους τρόπους που γιορτάζουν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά άνθρωποι σε κάθε γωνιά του πλανήτη!

Read More

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΧΟΡΩΝ

Στην Ευρώπη για αιώνες οι βασικές επιρροές στην τέχνη του χορού ήταν Ελληνικές και κατόπιν Ρωμαϊκές. Οι δύο αυτοί πολιτισμοί ενώθηκαν και τίμησαν το χορό αυτό ως αναπόσπαστο κομμάτι της παιδείας τους, μέχρι να δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στο δράμα, δηλαδή το θέατρο. Με την άνοδο της εκκλησίας, ο κοινωνικός ρόλος…

Read More

Τα (αμέτρητα) οφέλη του χορού!

Αν προσπαθούσε κανείς να καταγράψει ή να μετρήσει όλα τα οφέλη του χορού, θα δυσκολευόταν πολύ, καθώς είναι πραγματικά αμέτρητα και καθημερινά ανακαλύπτονται και καινούρια! Πολλά από αυτά μας φαίνονται προφανή: είναι γνωστό πως ο χορός αποτελεί ιδανική γυμναστική και καλλιτεχνική έκφραση. Εξίσου πολλά όμως είναι λιγότερο γνωστά και μπορεί…

Read More

Ο Χορός Στην Εφηβεία

Η εφηβεία αποτελεί ουσιαστικά το μεταβατικό στάδιο από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση. Ο χορός μπορεί να ωφελήσει ένα παιδί στην εφηβεία, σε κάθε τομέα…

Read More

Ο Χορός στον κινηματογράφο

Πολλές ταινίες άφησαν ιστορία στον κινηματογράφο,για διαφορετικούς λόγους. Σε αυτό το αφιέρωμα επιλέξαμε ταινίες όπου ο χορός ή οι σκηνές χορού άφησαν ιστορία,

Read More

dance tango tango argentino άσκηση έθιμα αθλητισμός αμεα αφιέρωμα διαγωνισμός χορού ελληνικοί χοροί επαγγελματικές πιέσεις ιστορία ιστορία χορού καβαλιέρος μαθήματα χορού ντάμα οφέλη οφέλη χορού παγκόσμια ημέρα παραδοσιακοί χοροί παραδόσεις παρουσίαση πολλαπλή σκλήρυνση πρώτος χορός σκλήρυνση κατά πλάκας σκπ σλήρυνση συμβουλές χορού σχολή χορού τέχνη υγεία χορευτής χορευτική εξάσκηση χορευτική εξέλιξη χορευτικό επίπεδο χορευτικός χοροί χοροί ηπειρωτικής Ελλάδας χορογραφία χορογραφία γάμου χορός χορός γάμου χορός και άσκηση χορός και αμεα χορός και παιδί

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

RSS
Follow by Email
YouTube
YouTube
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn
LinkedIn
Share
Instagram