Οι Στόχοι Και Η Πορεία Ενός Χορευτή!

Οι Στόχοι Και Η Πορεία Ενός Χορευτή!

apollon ds 17/04/2021

Ο χορευτής στοχεύει πάντα στην εξέλιξη του

Η χορευτική πορεία είναι κάτι που μπορούμε να επιλέξουμε από νωρίς!!! Όταν γεννιέται μέσα μας η επιθυμία να ακολουθήσουμε τις φιλοδοξίες μας, όλοι μας θέτουμε στόχους!!! Ξεκινάμε να τους ακολουθούμε βήμα βήμα, και στην πορεία, ανακαλύπτουμε θαυμάσιες ευκαιρίες, που βάζουν ενδιάμεσους στόχους, ή κάνουν τον αρχικό μας στόχο, μεγαλύτερο!!! Οι βραχυπρόθεσμοι στόχοι, πχ. να επιτύχουμε μια στροφή ή μια παραλλαγή ενός βήματος, σταδιακά οδηγούν στην επίτευξη πιο μακροπρόθεσμων, μεγαλύτερων!

Από όπου κι αν ξεκινήσει η πορεία ενός χορευτή, και ανεξάρτητα από τους στόχους που έχει θέσει, η διαδρομή του είναι εκείνη, που θα καθορίσει ποια θα είναι τελικά η κατεύθυνσή του!!!

Ο χορός αποτελεί μία διασκεδαστική ενασχόληση, που μπορεί να έχει μεγάλη χρονική διάρκεια! Δεν είναι απαραίτητο να δοκιμάσει κάποιος μόνο ένα είδος χορού, αλλά δύο, τρία, ή και όλα!!! Η αρχή της ιστορίας ενός χορευτή, ξεκινάει με τον ενθουσιασμό της ανακάλυψης!

στόχοι

Μέσα από τον χορό, μας δίνεται η ευκαιρία να δοκιμάσουμε και να εντάξουμε στην ζωή μας ένα νέο διασκεδαστικό κομμάτι που μπορεί να έχει όποια εξέλιξη επιλέξουμε! Ο κοινωνικός χορός, μπορεί να αναπτύξει τις ικανότητές μας και σταδιακά, να γίνει μέρος της ζωής μας και να μας οδηγήσει στο υψηλότερο επίπεδο χορευτικής κατάρτισης! Αυτό σημαίνει, πως το αγαπημένο μας χόμπι θα φτάσει στο σημείο όπου μπορεί να γίνει επαγγελματική σταδιοδρομία!

Όλοι οι Κουβανέζικοι χοροί, οι Ελληνικοί Παραδοσιακοί και Λαϊκοί, οι Λάτιν και οι Ευρωπαϊκοί, αλλά και το Αργεντίνικο Tango, προσφέρουν μία ξεχωριστή εμπειρία, αλλά και δυνατότητα ανάπτυξης ταλέντων! Ο συνδυασμός των χορών, θα λέγαμε πως μοιάζει αρκετά με την σύνθεση ενός ανθρώπινου χαρακτήρα! Γεμάτος σκέψεις, απόψεις, συναισθήματα και αντιδράσεις, που εκδηλώνονται ανάλογα με την περίσταση! Όπως η καθημερινότητα ενός ανθρώπου, έτσι και ο κάθε χορός, προσφέρει εμπειρίες και αναπτύσσει αρετές! Η εξέλιξή μας μέσα από αυτόν συμπεριλαμβάνει γνώσεις και αισθήσεις, που μπορούμε να ακολουθήσουμε σε όποιο σημείο θέλουμε!

Στην χορευτική μας πορεία, μας παρουσιάζονται ευκαιρίες να συμμετέχουμε σε διάφορες χορευτικές εκδηλώσεις και να γνωρίσουμε κάθε δυνατότητα που έχουμε για να γίνουμε καλύτεροι! Μέσα από μία Χορογραφία ερχόμαστε πιο κοντά στην φιλοσοφία της κίνησης για έναν χορό, ή για το είδος που ανήκει!

Ένας Διαγωνισμός χορού, μας ανοίγει τον δρόμο, να γνωριστούμε με ένα ακόμη κομμάτι του, που είναι ο Αθλητικός χορός! Μέσα από την εξελιγμένη τεχνική, ασχολούμαστε περισσότερο με την αυτοκυριαρχία, την ισορροπία και χαρίζουμε στον εαυτό μας την ευχαρίστηση της ευγενής άμιλλας και του συναγωνισμού!


Χριστουγεννιάτικα ήθη και έθιμα από όλο τον κόσμο!!!

Aς κάνουμε μαζί ένα ταξίδι ανά τον κόσμο για να δούμε παράξενους τρόπους που γιορτάζουν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά άνθρωποι σε κάθε γωνιά του πλανήτη!

Read More

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΧΟΡΩΝ

Στην Ευρώπη για αιώνες οι βασικές επιρροές στην τέχνη του χορού ήταν Ελληνικές και κατόπιν Ρωμαϊκές. Οι δύο αυτοί πολιτισμοί ενώθηκαν και τίμησαν το χορό αυτό ως αναπόσπαστο κομμάτι της παιδείας τους, μέχρι να δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στο δράμα, δηλαδή το θέατρο. Με την άνοδο της εκκλησίας, ο κοινωνικός ρόλος…

Read More

Τα (αμέτρητα) οφέλη του χορού!

Αν προσπαθούσε κανείς να καταγράψει ή να μετρήσει όλα τα οφέλη του χορού, θα δυσκολευόταν πολύ, καθώς είναι πραγματικά αμέτρητα και καθημερινά ανακαλύπτονται και καινούρια! Πολλά από αυτά μας φαίνονται προφανή: είναι γνωστό πως ο χορός αποτελεί ιδανική γυμναστική και καλλιτεχνική έκφραση. Εξίσου πολλά όμως είναι λιγότερο γνωστά και μπορεί…

Read More

Ο Χορός Στην Εφηβεία

Η εφηβεία αποτελεί ουσιαστικά το μεταβατικό στάδιο από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση. Ο χορός μπορεί να ωφελήσει ένα παιδί στην εφηβεία, σε κάθε τομέα…

Read More

Ο Χορός στον κινηματογράφο

Πολλές ταινίες άφησαν ιστορία στον κινηματογράφο,για διαφορετικούς λόγους. Σε αυτό το αφιέρωμα επιλέξαμε ταινίες όπου ο χορός ή οι σκηνές χορού άφησαν ιστορία,

Read More

dance tango tango argentino άσκηση έθιμα αθλητισμός αμεα αφιέρωμα διαγωνισμός χορού ελληνικοί χοροί επαγγελματικές πιέσεις ιστορία ιστορία χορού καβαλιέρος μαθήματα χορού ντάμα οφέλη οφέλη χορού παγκόσμια ημέρα παραδοσιακοί χοροί παραδόσεις παρουσίαση πολλαπλή σκλήρυνση πρώτος χορός σκλήρυνση κατά πλάκας σκπ σλήρυνση συμβουλές χορού σχολή χορού τέχνη υγεία χορευτής χορευτική εξάσκηση χορευτική εξέλιξη χορευτικό επίπεδο χορευτικός χοροί χοροί ηπειρωτικής Ελλάδας χορογραφία χορογραφία γάμου χορός χορός γάμου χορός και άσκηση χορός και αμεα χορός και παιδί

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

RSS
Follow by Email
YouTube
YouTube
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn
LinkedIn
Share
Instagram