πάρκινσον και χορός

Νόσος Πάρκινσον και Χορός

πάρκινσον και χορός

Νόσος Πάρκινσον και Χορός

apollon ds 11/04/2021

11 Απριλίου – Παγκόσμια ημέρα Νόσου Πάρκινσον και ο ρόλος του χορού στην αντιμετώπισή της

Η νόσος Πάρκινσον είναι μια διαταραχή του κεντρικού νευρικού συστήματος του ανθρώπου που μειώνει το περπάτημα, την ισορροπία, την σωματική ηρεμία και την κίνηση σε έναν ευρύ βαθμό! Η 11η Απριλίου θεσπίστηκε το 1997 με πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την υποστήριξη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Η μέρα που επιλέχθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα, 11 Απριλίου, είναι η ημερομηνία γέννησης του Άγγλου ιατρού, Τζέιμς Πάρκινσον, που ανακάλυψε το 1817 την συμπτωματολογία της ασθένειας που προσβάλει το νευρικό σύστημα του ανθρώπου.

Επιστημονικές έρευνες δείχνουν πως μέχρι και σήμερα δεν έχει βρεθεί η ακριβής αίτια της ύπαρξης της. Ωστόσο, οι σύγχρονες θεραπείες βοηθούν αποτελεσματικά στην διαχείριση των κινητικών και μη-κινητικών συμπτωμάτων της νόσου βελτιώνοντας αισθητά την ποιότητα ζωής των ανθρώπων.

νόσος πάρκινσον
Νόσος Πάρκινσον και Χορός

Μια από τις καλύτερες θεραπείες;;; Φυσικά… ο Χορός!!!

Η πιο όμορφη τέχνη και το αγαπημένο μας χόμπι συμβάλλει δραστικά στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων που πάσχουν από την νόσο του Πάρκινσον. Το ανθρώπινο σώμα αποτελείται από, τουλάχιστον, 300 μυϊκές ομάδες!!! Μέσα από τις ασκήσεις και τις διατάσεις που ακολουθούνται αυξάνεται η μυϊκή ενδυνάμωση και η ευλυγισία ενώ με συγκεκριμένα χορευτικά μοτίβα βελτιώνεται η ισορροπία και η ποιότητα του βαδίσματος.

Δεν ξεχνάμε φυσικά πως το πρώτο εξωτερικό ερέθισμα που βοηθάει στην κίνηση, είναι η μουσική! Ο χορός στον ρυθμό της μουσικής, σε συνδυασμό με την έντονη κίνηση, αποτελεί μια εξαιρετική μορφή αερόβιας άσκησης και μια κοινωνικά συναρπαστική δραστηριότητα που αυξάνει τα κίνητρα μέσα από την διασκέδαση και την ομαδικότητα.

Οι Κοινωνικοί Χοροί…

…συμπεριλαμβανομένων όλων των ειδών χορού, που απαιτούν την συνεργασία από τουλάχιστον δυο άτομα, παίζουν καθοριστικό ρόλο στην λήψη νέων, άμεσων αποφάσεων μέσα από την κίνηση. Όλοι οι άνθρωποι είμαστε διαφορετικοί. Έτσι, η εναλλαγή των χορευτικών παρτενέρ συνιστά την διαφορετική Διεύθυνση, του καβαλιέρου, και Ακολούθησης, από την ντάμα, πάνω σε βηματολογικά μοτίβα που έχουν διδαχθεί μέσα από τα χορευτικά μαθήματα, ή από την δημιουργία νέων καθώς ο χορός προάγει την δημιουργία και την έκφραση!

Μάθετε περισσότερα για τα οφέλη του χορού

Μάθετε πώς ο χορός μπορεί να βελτιώσει τη ζωή μας! Επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα των Σχολών Χορού Apollon Dance Studio και ξεκινήστε το ταξίδι σας στο μαγικό κόσμο του χορού!

Χριστουγεννιάτικα ήθη και έθιμα από όλο τον κόσμο!!!

Aς κάνουμε μαζί ένα ταξίδι ανά τον κόσμο για να δούμε παράξενους τρόπους που γιορτάζουν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά άνθρωποι σε κάθε γωνιά του πλανήτη!

Διαβάστε περισσότερα

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΧΟΡΩΝ

Στην Ευρώπη για αιώνες οι βασικές επιρροές στην τέχνη του χορού ήταν Ελληνικές και κατόπιν Ρωμαϊκές. Οι δύο αυτοί πολιτισμοί ενώθηκαν και τίμησαν το χορό αυτό ως αναπόσπαστο κομμάτι της παιδείας τους, μέχρι να δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στο δράμα, δηλαδή το θέατρο. Με την άνοδο της εκκλησίας, ο κοινωνικός ρόλος…

Διαβάστε περισσότερα

Τα (αμέτρητα) οφέλη του χορού!

Αν προσπαθούσε κανείς να καταγράψει ή να μετρήσει όλα τα οφέλη του χορού, θα δυσκολευόταν πολύ, καθώς είναι πραγματικά αμέτρητα και καθημερινά ανακαλύπτονται και καινούρια! Πολλά από αυτά μας φαίνονται προφανή: είναι γνωστό πως ο χορός αποτελεί ιδανική γυμναστική και καλλιτεχνική έκφραση. Εξίσου πολλά όμως είναι λιγότερο γνωστά και μπορεί…

Διαβάστε περισσότερα

Ο Χορός Στην Εφηβεία

Η εφηβεία αποτελεί ουσιαστικά το μεταβατικό στάδιο από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση. Ο χορός μπορεί να ωφελήσει ένα παιδί στην εφηβεία, σε κάθε τομέα…

Διαβάστε περισσότερα

Ο Χορός στον κινηματογράφο

Πολλές ταινίες άφησαν ιστορία στον κινηματογράφο,για διαφορετικούς λόγους. Σε αυτό το αφιέρωμα επιλέξαμε ταινίες όπου ο χορός ή οι σκηνές χορού άφησαν ιστορία,

Διαβάστε περισσότερα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

RSS
Follow by Email
YouTube
YouTube
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn
LinkedIn
Share
Instagram