Μπορώ Να Γυμναστώ Μέσω Του Χορού?

Μπορώ Να Γυμναστώ Μέσω Του Χορού?

apollon ds 15/02/2021

Είναι γενικά αποδεκτό πως ο χορός αποτελεί από την φύση του, έναν από τους καλύτερους τρόπους εκγύμνασης αν όχι τον έναν και μοναδικό.

Μπορώ Να Γυμναστώ Μέσω Του Χορού?

Ο χορός όσο απαλός ή αργός κι αν είναι δεν έχει καμία σημασία, ίσα-ίσα που όσο πιο αργός τόσο καλύτερα είναι τ’ αποτελέσματα που επιφέρει τόσο στο σώμα όσο και στο μυαλό.

Είναι το μοναδικό άθλημα που γυμνάζει ταυτόχρονα όλα τα μέλη του ανθρώπινου σώματος.

Μπορώ αλήθεια να γυμναστώ μέσω του χορού;

Συχνά έρχονται άτομα στη σχολή μας και διερωτώνται αν κάποιος χορεύοντας ένα Waltz γυμνάζεται ή όχι κανείς τους δεν πίστευε πως όντως με ένα Waltz ή ένα Fox trot μπορεί να γυμναστεί κανείς, μέχρι που μπήκαν στη  διαδικασία να χορέψουν έναν τέτοιο χορό που παρότι ανήκουν στους ευρωπαϊκούς χορούς όπου είναι πιο αργοί στο γενικότερο πλαίσιό τους σε σχέση με τους λατινικούς ή το μοντέρνο διαπίστωσαν και οι ίδιοι πως όχι μόνο γυμνάζονται αλλά είναι και 3 φορές πιο δύσκολοι απ’ ότι ένας πολύ γρήγορος χορός, που κατά καιρούς κάνουν την εμφάνισή τους διάφοροι χοροί, οι οποίοι δεν είναι τίποτε περισσότερο, από έναν συνδυασμό διαφόρων φιγούρων λατινικών και ρυθμικής ή aerobic ή οτιδήποτε άλλο.

Χορός ανεξαρτήτως φύλου και ηλικίας

Με τον χορό ένα από τα πιο βασικά πράγματα που μαθαίνεις είναι πρώτα απ’ όλα πώς να στήνεσαι είτε άνδρας είτε γυναίκα, δεν έχει να κάνει η στάση σώματος που αποκτάς με τον χορό είναι το σημαντικότερο ίσως πράγμα το οποίο βοηθά μέχρι και στην σωστή αναπνοή αλλά και στην πέψη που κάνει ο ανθρώπινος οργανισμός. Ιδίως στις μικρές ηλικίες, που ακόμα διαμορφώνεται το σώμα, χωρίς αυτό να σημαίνει  πως και στις μεγαλύτερες ηλικίες δεν μπορεί να επιφέρει τα ίδια αποτελέσματα.

Για παράδειγμα, άνδρας 37 ετών που έως τότε συνήθιζε να στήνεται με κυρτούς ώμους και λόγω της δουλειάς του (υπάλληλος γραφείου χειρ. Η/Υ) αλλά και λόγω συνήθειας, μάλιστα όταν του το έλεγαν εκείνος απαντούσε πως έτσι ήταν από κατασκευής, ώσπου ενάμιση χρόνο μετά και όντας εκείνος στα 39 του έχει αλλάξει τελείως το σώμα του και από άποψη κιλών έχει χάσει σχεδόν 30 κιλά χωρίς καμία ιδιαίτερη αλλαγή στις διατροφικές του συνήθειες και το πιο σημαντικό έχει αλλάξει εντελώς η στάση σώματός του.

Βεβαίως και δεν είναι εύκολο όλοι οι οργανισμοί δεν αντιδρούν το ίδιο κάθε φορά, όμως δεν είναι ακατόρθωτο. Χρειάζεται και απαιτείται σκληρή δουλειά και από πλευράς του μαθητή και από την πλευρά του δασκάλου.

Μάθετε περισσότερα για το χορό ως άθληση

Επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα μας και μάθετε πώς μπορείτε να ανακαλύψετε τη μαγεία του χορού μαζί μας, αλλά και όλα όσα μπορεί να σας προσφέρει!!!

Διαβάστε περισσότερα


dance tango tango argentino άσκηση έθιμα αθλητισμός αμεα αφιέρωμα διαγωνισμός χορού ελληνικοί χοροί επαγγελματικές πιέσεις ιστορία ιστορία χορού καβαλιέρος μαθήματα χορού ντάμα οφέλη οφέλη χορού παγκόσμια ημέρα παραδοσιακοί χοροί παραδόσεις παρουσίαση πολλαπλή σκλήρυνση πρώτος χορός σκλήρυνση κατά πλάκας σκπ σλήρυνση συμβουλές χορού σχολή χορού τέχνη υγεία χορευτής χορευτική εξάσκηση χορευτική εξέλιξη χορευτικό επίπεδο χορευτικός χοροί χοροί ηπειρωτικής Ελλάδας χορογραφία χορογραφία γάμου χορός χορός γάμου χορός και άσκηση χορός και αμεα χορός και παιδί

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

RSS
Follow by Email
YouTube
YouTube
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn
LinkedIn
Share
Instagram