Χρήσιμες συμβουλές ακολούθησης για τη ντάμα

Χρήσιμες συμβουλές ακολούθησης για τη ντάμα

apollon ds 11/02/2021
ντάμα

Οι ντάμες πολλές φορές ξεκινώντας μαθήματα χορού, έχουν την τάση να οδηγούνται στα άκρα! Το ένα από αυτά είναι το να διευθύνουν εκείνες τον καβαλιέρο τους και το άλλο είναι απλώς να μαντεύουν τις κινήσεις του! Πρώτα πρώτα οφείλουμε να κατανοήσουμε πως ένας καβαλιέρος ενώ χορεύει, προετοιμάζει τις επόμενες κινήσεις στο μυαλό του και πρέπει να μας δώσει τα σωστά σημάδια στη ντάμα για να τον ακολουθήσει!

Ας δούμε μερικά tips που αφορούν την ακολούθηση για τη ντάμα:

  • Στηρίξτε το σώμα σας! Η αρχή μίας ντάμας θα πρέπει να είναι πάντοτε πως μπορεί να στηριχθεί στον εαυτό της και να μην εξαρτάται η ισορροπία της από τον παρτενέρ της. Ο έλεγχος του κέντρου του σώματος από την αρχή έως το τέλος, διατηρεί ψηλά το σώμα, άρα και σωστά και ισορροπημένα πατήματα!
  • Για να ελέγξουμε το κέντρο μας και να χορέψουμε με αυτό, εννοείται πως οφείλουμε να έχουμε μία σωστή και σταθερή στάση σώματος! Η ευθυγράμμιση της πλάτης με μέσα την κοιλιά και τη λεκάνη, μας αναγκάζει να δημιουργήσουμε σταθερότητα στην αντίσταση των χεριών μας!
  • Και φυσικά, αποφεύγουμε να βαραίνουμε τον καβαλιέρο μας έχοντας κρεμαστεί επάνω του! Αλλά να είμαστε έτοιμες να τον στηρίξουμε και οι ίδιες εάν χρειαστεί!
  • Δεν χορεύουμε μόνοι μας! Αφήνουμε τα χέρια μας να είναι η συνέχεια της σταθερότητας του σώματός για να κερδίσουμε τον χορευτικό μας χώρο, όπως και αντίθετα να αφήσουμε χώρο στον καβαλιέρο μας!
  • Το βλέμμα μας καθ’ όλη τη διάρκεια των χορών επικοινωνεί με τον παρτενέρ μας! Οι αντιδράσεις μας πρέπει να είναι σε κάθε περίπτωση ανάλογες με την διεύθυνση που μας δίνεται.
  • Αποφύγετε να σφίγγετε τα δάχτυλά σας όταν κρατάτε τον καβαλιέρο σας! Πολλές φορές αυτή είναι η αληθινή αιτία που μπορεί να χαθεί η ισορροπία σε μία στροφή κι όχι η λάθος διεύθυνση!
  • Προκαλέστε στον παρτενέρ σας θετική ενέργεια και δείξτε του πως έχετε διάθεση για χορό ακολουθώντας τα βήματα με φυσικότητα! Έτσι θα κεντρίσετε το ενδιαφέρον του για περισσότερες φιγούρες, κάτι που σίγουρα σημαίνει διασκέδαση και εξάσκηση!
  • Συνεργαστείτε νιώθοντας την ένταση! Ο χορός δεν είναι ανταγωνισμός, αλλά μία υπέροχη συνεργασία που σκοπό έχει την ατομική ευχαρίστηση και εκτόνωση, αλλά και την αισθητική ομοιομορφία προς το κοινό! Μέσα από την γλώσσα του σώματος ανταλλάσσονται απόψεις μεταξύ ντάμας-καβαλιέρου!!!

Μάθετε περισσότερα…

…για το τρίπτυχο σύστημα διδασκαλίας μας και την εξάσκηση της χορευτικής σας τεχνικής μέσα από τα μαθήματά σας!


dance tango tango argentino άσκηση έθιμα αθλητισμός αμεα αφιέρωμα διαγωνισμός χορού ελληνικοί χοροί επαγγελματικές πιέσεις ιστορία ιστορία χορού καβαλιέρος μαθήματα χορού ντάμα οφέλη οφέλη χορού παγκόσμια ημέρα παραδοσιακοί χοροί παραδόσεις παρουσίαση πολλαπλή σκλήρυνση πρώτος χορός σκλήρυνση κατά πλάκας σκπ σλήρυνση συμβουλές χορού σχολή χορού τέχνη υγεία χορευτής χορευτική εξάσκηση χορευτική εξέλιξη χορευτικό επίπεδο χορευτικός χοροί χοροί ηπειρωτικής Ελλάδας χορογραφία χορογραφία γάμου χορός χορός γάμου χορός και άσκηση χορός και αμεα χορός και παιδί

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

RSS
Follow by Email
YouTube
YouTube
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn
LinkedIn
Share
Instagram