Ο Χορός Στην Εφηβεία

Ο Χορός Στην Εφηβεία

apollon ds 19/10/2021

Η εφηβεία είναι η πιο όμορφη, δημιουργική και εποικοδομητική περίοδος της ζωής κάθε ανθρώπου!!!

Η εφηβεία αποτελεί ουσιαστικά το μεταβατικό στάδιο από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση. Ο έφηβος βιώνει αλλαγές τόσο σωματικά όσο και συναισθηματικά και διανοητικά. Αυτή η διαδικασία της αλλαγής θέτει τον έφηβο σε μία διαδικασία αναγνώρισης. Αναγνωρίζει τον καινούργιο του εαυτό αλλά και τον κόσμο που τον περιβάλλει. Επαναξιολογεί όλα όσα ήδη γνώριζε θέτοντας νέα κριτήρια!!! Αναζητά νέες εμπειρίες και θέλει να επεκτείνει τους ορίζοντες των γνώσεων και των συναισθημάτων του!!!!

Οι teenagers, παιδιά ηλικίας 12 ετών έως 19, διανύουν τα χρόνια της ορμονικής ανισορροπίας!!!

Οι ορμονικές ισορροπίες κατά την περίοδο της εφηβείας διαταράσσονται, με αποτέλεσμα να παρατηρούνται έντονες συναισθηματικές και συμπεριφορικές μεταβολές. Μια τέτοια κατάσταση είναι από μόνη της άκρως αγχωτική!!!! Η συσσώρευση άγχους, μπορεί να φέρει καταστροφικά αποτελέσματα για την ψυχολογία του ατόμου. Γι’ αυτό επιβάλλεται οι έφηβοι να έχουν μία δημιουργική ασχολία, ένα χόμπι!!! Ένα χόμπι που μπορεί να τους προσφέρει την εκτόνωση που χρειάζονται αλλά ταυτόχρονα να τους διδάσκει αξίες, να είναι δημιουργικό, να τους κρατά πειθαρχημένους, να οξύνει το πνεύμα τους, να τους προσφέρει διαχρονική γνώση, να τους διαμορφώνει θετικά το χαρακτήρα, να τους διασκεδάζει και να καλύπτει τις ανάγκες τους!!! 

εφηβεία

Επιπλέον έχει παρατηρηθεί ότι οι έφηβοι, στην προσπάθειά τους να γνωρίσουν τον ανανεωμένο τους εαυτό γίνονται σε πολλές περιπτώσεις απόμακροι και εσωστρεφείς. Με την ένταξή τους όμως σε μιά χορευτική ομάδα μπαίνουν στη διαδικασία γνωριμίας με άτομα διαφόρων ηλικιών, με αποτέλεσμα η κοινωνικότητά τους να αυξάνει. Ο χώρος του χορού έχει κάποιους βασικούς κανόνες και το δικό του “Savoir Vivre”!!!Άπαξ και μπει κάποιος στο χορό, χορεύει με τους κανόνες του και να πειθαρχεί στην παράδοσή του!!!! Και όλα αυτά όχι επιτακτικά γιατί ΠΡΕΠΕΙ αλλά γιατί απολαμβάνει την πολυτέλεια που του προσφέρει και μαγεύεται από αυτόν τον διαφορετικό κόσμο!!!!!

  Ο έφηβος αποζητάει την αποδοχή από το περιβάλλον του και θέλει να αρέσει, κυρίως στο αντίθετο φύλο.

Ο χορός, επειδή εκτός από την ψυχική ευεξία που προσδίδει αποτελεί και σωματική άσκηση, έχει ως αποτέλεσμα το χτίσιμο μιάς καλοφτιαγμένης εμφάνισης, γεγονός που συντελεί στην ανάπτυξη της θετικής εικόνας του ατόμου γιά τον εαυτό του. Και σίγουρα είναι προτιμότερο το πρότυπο των εφήβων να βρίσκεται στο αρμονικά χτισμένο σώμα ενός χορευτή ή μιάς χορεύτριας.

Κυρίαρχος στόχος του χορού είναι η εκγύμναση όλων των μυών του ανθρωπίνου σώματος μέσα από την ισορροπία που προσφέρει η άσκηση και η διατροφή. 

Πάνω από όλα όμως, ο χορός είναι έκφραση.

Μέσω αυτής της τόσο ευγενικής δραστηριότητας ο έφηβος ανακαλύπτει ένα σωρό στοιχεία για τον εαυτό του, τα οποία τον βοηθούν στη συγκρότηση της εικόνας του, εσωτερικής και εξωτερικής. Και φυσικά, «γνωρίζω τον εαυτό μου» σημαίνει «αγαπάω τον εαυτό μου».

Με άλλα λόγια δηλαδή, θα μπορούσαμε να πούμε ότι ο χορός κατά τη διάρκεια της εφηβείας είναι το εισιτήριο και ο οδηγός για το ταξίδι προς την ενηλικίωση.


Χριστουγεννιάτικα ήθη και έθιμα από όλο τον κόσμο!!!

Aς κάνουμε μαζί ένα ταξίδι ανά τον κόσμο για να δούμε παράξενους τρόπους που γιορτάζουν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά άνθρωποι σε κάθε γωνιά του πλανήτη!

Read More

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΧΟΡΩΝ

Στην Ευρώπη για αιώνες οι βασικές επιρροές στην τέχνη του χορού ήταν Ελληνικές και κατόπιν Ρωμαϊκές. Οι δύο αυτοί πολιτισμοί ενώθηκαν και τίμησαν το χορό αυτό ως αναπόσπαστο κομμάτι της παιδείας τους, μέχρι να δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στο δράμα, δηλαδή το θέατρο. Με την άνοδο της εκκλησίας, ο κοινωνικός ρόλος…

Read More

Τα (αμέτρητα) οφέλη του χορού!

Αν προσπαθούσε κανείς να καταγράψει ή να μετρήσει όλα τα οφέλη του χορού, θα δυσκολευόταν πολύ, καθώς είναι πραγματικά αμέτρητα και καθημερινά ανακαλύπτονται και καινούρια! Πολλά από αυτά μας φαίνονται προφανή: είναι γνωστό πως ο χορός αποτελεί ιδανική γυμναστική και καλλιτεχνική έκφραση. Εξίσου πολλά όμως είναι λιγότερο γνωστά και μπορεί…

Read More

Ο Χορός Στην Εφηβεία

Η εφηβεία αποτελεί ουσιαστικά το μεταβατικό στάδιο από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση. Ο χορός μπορεί να ωφελήσει ένα παιδί στην εφηβεία, σε κάθε τομέα…

Read More

Ο Χορός στον κινηματογράφο

Πολλές ταινίες άφησαν ιστορία στον κινηματογράφο,για διαφορετικούς λόγους. Σε αυτό το αφιέρωμα επιλέξαμε ταινίες όπου ο χορός ή οι σκηνές χορού άφησαν ιστορία,

Read More

dance tango tango argentino άσκηση έθιμα αθλητισμός αμεα αφιέρωμα διαγωνισμός χορού ελληνικοί χοροί επαγγελματικές πιέσεις ιστορία ιστορία χορού καβαλιέρος μαθήματα χορού ντάμα οφέλη οφέλη χορού παγκόσμια ημέρα παραδοσιακοί χοροί παραδόσεις παρουσίαση πολλαπλή σκλήρυνση πρώτος χορός σκλήρυνση κατά πλάκας σκπ σλήρυνση συμβουλές χορού σχολή χορού τέχνη υγεία χορευτής χορευτική εξάσκηση χορευτική εξέλιξη χορευτικό επίπεδο χορευτικός χοροί χοροί ηπειρωτικής Ελλάδας χορογραφία χορογραφία γάμου χορός χορός γάμου χορός και άσκηση χορός και αμεα χορός και παιδί

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

RSS
Follow by Email
YouTube
YouTube
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn
LinkedIn
Share
Instagram