αργεντίνικο

Αργεντίνικο Tango… Ο Χορός Του Πάθους Και Η Αναλλοίωτη Παράδοση!!!

αργεντίνικο

Αργεντίνικο Tango… Ο Χορός Του Πάθους Και Η Αναλλοίωτη Παράδοση!!!

apollon ds 27/08/2021
Argentine Tango – Apollon Tropical Night 2019

Από τον 19ο αιώνα, μέχρι και σήμερα, η παράδοση του Αργεντίνικου Τανγκό παραμένει ενεργή και κερδίζει καθημερινά ολοένα και περισσότερους οπαδούς!!! Στην Αργεντινή το τανγκό έγινε εθνικός χορός. Ο κόσμος το χόρευε και συνεχίζει να το χορεύει στα μαγαζιά και στους δρόμους.

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά που κάνουν το Αργεντίνικο Tango να ξεχωρίζει;;;

Η ιστορία και η εθιμοτυπία του Αργεντίνικου Τανγκό:

Το Αργεντίνικο Τάνγκο γεννήθηκε στο Μπουένος Άιρες κατά τα τελευταία έτη του 19ου αιώνα. Είναι χορός, αλλά και ξεχωριστό μουσικό είδος, που συνεχίζει να εξελίσσεται μέχρι και σήμερα!

…ο χορός του πάθους και της φωτιάς

Σαν χορός έγινε άμεσα αποδεκτός από τις εργατικές τάξεις. Αποτέλεσε το μέσο που χρησιμοποιούσαν οι νεαροί άντρες για να εντυπωσιάσουν μία γυναίκα! Οι άντρες μάθαιναν να χορεύουν μεταξύ τους, αφού ο χορός δεν ήταν επιτρεπτός για μία γυναίκα σε δημόσιους χώρους. Σε κάθε ευκαιρία, οι επίδοξοι γαμπροί, χόρευαν δημόσια για να καταφέρουν να πλησιάσουν και να κερδίσουν την καρδιά της αγαπημένης τους!

Ο χορός απαιτούσε την “κλειστή αγκαλιά”, που χαρακτηρίζει το Αργεντίνικο Τάνγκο, με αποτέλεσμα να μην γίνει άμεσα αποδεκτός από την υψηλή κοινωνία. Με τον χρόνο, ο χορός και η μουσική του έγιναν πιο προσιτά προς όλες τις κοινωνικές τάξεις και διαδόθηκε σε ολόκληρο τον κόσμο!!!

αργεντίνικο

Μέχρι και σήμερα, δημιουργούνται βραδιές αφιερωμένες στο Αργεντίνικο Tango, που ονομάζονται Milongas. Η παράδοση και η εθιμοτυπία παραμένουν ζωντανές και τηρούνται από όλους όσους συμμετέχουν και παρευρίσκονται σε αυτές! Ο τρόπος που θα προσκληθεί μία ντάμα στον χορό, ο τρόπος που εκείνη πρέπει να ανταποκριθεί, αλλά και το πόσο θα πλησιάσει το ζευγάρι μεταξύ του για να χορέψει, αποτελεί το τέλειο δείγμα ευγένειας και σεβασμού που χαρακτηρίζει την εθιμοτυπία όλων των χορών!!!

Ο χορός και τα είδη του Αργεντίνικου Tango:


Από το 1900, μέχρι και σήμερα, ο χορός πέρασε από διαφορετικούς τρόπους κινησιολογίας και διαδόθηκε σε κάθε γωνιά του πλανήτη! Στην αρχική του μορφή παρουσίαζε αφρικάνικα στοιχεία, όπως τα λυγισμένα γόνατα και η επαφή του ζευγαριού από την μέση και πάνω. Σχεδόν ανά δεκαετία, άρχισε να παρουσιάζεται μία νέα κινησιολογία, αλλά και μουσική, που δημιούργησε νέα είδη Argentine Tango!

Ποια είναι τα είδη Αργεντίνικου Tango που επικράτησαν;;;

  • Tango de Salon, ή Salon: Είναι η παραδοσιακή μορφή του χορού που γεννήθηκε, κατά την αποδοχή του από τις υψηλότερες κοινωνικές τάξεις! Οι κινήσεις και οι προοδευτικοί βηματισμοί προσαρμόστηκαν, έτσι ώστε να ακολουθείται η γραμμή χορού, όπως στους Ευρωπαϊκούς χορούς. Το Salon θεωρείται το πιο χαρακτηριστικό είδος Αργεντίνικου Tango σήμερα. Για την εποχή που δημιουργήθηκε, ήταν η εξέλιξη του πρώιμου χορού, σε ένα πιο εξευγενισμένο και μεγαλοπρεπές χορευτικό στυλ.
  • Milonga: Ο χορός που ακολουθεί μία ζωηρή και γρήγορη μουσική, με παιχνιδιάρικες κινήσεις! Χαρακτηρίζεται από συχνές αλλαγές βάρους και κατευθύνσεων, αλλά και περπατητούς βηματισμούς. Ο ρυθμός της Milonga, μεταδίδει την αίσθηση της χαράς και σε αρκετές περιοχές χορεύεται, κατά την παράδοση, σαν χορός του γάμου!!!
  • Tango Vals, ή Tango Waltz: Είναι το είδος Αργεντίνικου Tango, που συνδυάζει την ρυθμικότητα του Βιεννέζικου Βαλς, με την παράδοση του Τανγκό!!! Λέγεται πως δημιουργήθηκε έπειτα από την διάδοση του Waltz από την Βαυαρία και την Ευρώπη, στην Αμερική. Ο ρυθμός του χορού, προσαρμόστηκε στην Αργεντίνικη παράδοση. Το αποτέλεσμα ήταν η γέννηση ενός νέου μουσικοχορευτικού στυλ, που ξεχωρίζει και έχει την δική του μορφή και τον δικό του χαρακτήρα μέχρι και σήμερα!!!
  • Tango Nuevo: Αποτελεί την σύγχρονη μορφή Αργεντίνικου Τανγκό, που ξεκίνησε να αναπτύσσεται την δεκαετία του 1980. Το Tango Nuevo συνδυάζει την παραδοσιακή μορφή του χορού με την ηλεκτονική μουσική. Σαν χορός, δίνει την ελευθερία να συνδυαστούν περισσότερες κινήσεις μεταξύ τους, αλλά και παρουσιάζει διαφορετικό κράτημα μεταξύ του ζευγαριού. Στο Nuevo, δεν είναι απαραίτητη η “κλειστή αγκαλιά”.

Το Αργεντίνικο Tango είναι το χορευτικό είδος που μας διδάσκει την παράδοσή του αναλλοίωτη και
μας δίνει την ευκαιρία να γνωρίσουμε συναρπαστικούς χορούς, γεμάτους ιστορία!!! Μέσα από αυτό, μπορούμε να συμμετέχουμε και εμείς σε μία από τις βραδιές που αφιερώνονται στον χορό της φωτιάς και να νιώσουμε την απελευθερωτική αίσθησή του!!

Ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσουμε μία νέα χορευτική σεζόν και να νιώσουμε την μαγεία του χορού!!!ΧΟΡΟΣ – Ανασφάλεια και αυτοπεποίθηση

Όπως όλοι γνωρίζουμε πια, ο χορός αποτελεί το ισχυρότερο αντίδοτο στον ψυχικό κόσμο του κάθε ανθρώπου. Δηλαδή έχει την ιδιότητα να γαληνεύει την ψυχή και να ηρεμεί το μυαλό. Γεμίζει αυτοπεποίθηση, είναι πιο σίγουρος και πιο ασφαλής για το οτιδήποτε μπορεί να συμβεί. Η ανασφάλεια γενικά είναι ένα συναίσθημα που…

Read More

Ο χορός ενώνει τα Έθνη

Αφιέρωμα στην 21η Σεπτεμβρίου και την Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης! Η πιο μεγάλη γιορτή του κόσμου έφτασε και είναι αυτή που ενώνει τον κόσμο με τον ομορφότερο τρόπο… Μια γιορτή που καθιερώθηκε από τον ΟΗΕ το 1981 για να ενδυναμώσει τα ιδανικά της ειρήνης και της αποφυγής της βίας ανάμεσα στα έθνη…

Read More
αργεντίνικο

Αργεντίνικο Tango… Ο Χορός Του Πάθους Και Η Αναλλοίωτη Παράδοση!!!

https://www.youtube.com/watch?v=cageaWijFYU Argentine Tango – Apollon Tropical Night 2019 Από τον 19ο αιώνα, μέχρι και σήμερα, η παράδοση του Αργεντίνικου Τανγκό παραμένει ενεργή και κερδίζει καθημερινά ολοένα και περισσότερους οπαδούς!!! Στην Αργεντινή το τανγκό έγινε εθνικός χορός. Ο κόσμος το χόρευε και συνεχίζει να το χορεύει στα μαγαζιά και στους δρόμους. Ποια…

Read More

Πώς Επιδρά Ο Χορός Στην Βελτίωση Της Προσωπικότητας Μας;

Ο χορός, όπως και όλες οι μορφές τέχνης, καλλιεργεί το εσωτερικό είναι του κάθε ατόμου. Το ότι είναι ένα είδος διασκέδασης ή άθλησης, είναι μιά επιφανειακή άποψη. Αν ψάξουμε λίγο βαθύτερα, θα ανακαλύψουμε ότι είναι μιά δραστηριότητα που συντελεί στην δημιουργία και ολοκλήρωση της ανθρώπινης φύσης, στην ατομική προσωπικότητα και…

Read More

Το μαντήλι στους παραδοσιακούς χορούς.

Το μαντήλι είναι εκτός από αξεσουάρ και ένα χρήσιμο καθημερινό εργαλείο για κάθε λαό. Άρρηκτα συνδεδεμένο με τη ζωή και την καθημερινότητα των ανθρώπων αλλά και τις πιο ιδιαίτερες και ξεχωριστές στιγμές τους όπως γάμους, γιορτές ή και λύπες. Το μαντήλι σύντομα έγινε προσωπικό μέσο έκφρασης, από τέχνες όπως η…

Read More

dance tango tango argentino άσκηση έθιμα αθλητισμός αμεα αφιέρωμα διαγωνισμός χορού διεύθυνση ελληνικοί χοροί επαγγελματικές πιέσεις επαφή ιστορία ιστορία χορού καβαλιέρος μαθήματα χορού ντάμα οφέλη οφέλη χορού πάρκινσον παγκόσμια ημέρα παιδιά παραδοσιακοί χοροί παραδόσεις παρουσίαση πειθαρχία προσοχή πρώτος χορός σεβασμός συμβουλές χορού σχολή χορού υγεία χορευτής χορευτική εξάσκηση χορευτικό επίπεδο χορευτικός χοροί χοροί ηπειρωτικής Ελλάδας χορογραφία χορογραφία γάμου χορός χορός γάμου χορός και αμεα χορός και παιδί

Αργεντίνικο Tango… Ο Χορός Του Πάθους Και Η Αναλλοίωτη Παράδοση!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

RSS
Follow by Email
YouTube
YouTube
LinkedIn
LinkedIn
Share
Instagram