Εξάσκηση, Χορός και Διασκέδαση με το Practice Plan!!!

Εξάσκηση, Χορός και Διασκέδαση με το Practice Plan!!!

apollon ds 07/02/2021

Το πιο σημαντικό κομμάτι της χορευτικής μας εξέλιξης είναι η συνεχής εξάσκηση! Για αυτό, στις σχολές χορού Apollon, δημιουργήσαμε έναν μοναδικό οδηγό χορευτικής εξάσκησης για όλους τους μαθητές μας, που διατίθεται Δωρεάν!!!

Αυτό είναι το Practice Plan!!! Περιλαμβάνει βήμα βήμα όλα όσα χρειάζεται να κάνουμε για να επιτύχουμε πιο γρήγορα τους προσωπικούς στόχους μας!

Η επανάληψη μίας χορευτικής κίνησης, δίνει την ευκαιρία στο σώμα μας να την αφομοιώσει και να την εκτελέσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο! Έτσι, σε μία δραστηριότητα, όπως είναι ο χορός, είναι αναγκαίο να εκτελείται τακτικά η πρακτική εξάσκηση σε όλους του βηματισμούς και τις κινήσεις που διδασκόμαστε!

Ποια είναι η αντίδραση του οργανισμού μας στην επανάληψη της κίνησης;;;

Τα κύτταρά μας θυμούνται!!!
Ο χορός αποτελεί έναν διασκεδαστικό τρόπο άσκησης για το σώμα, αλλά και το πνεύμα μας. Μέσα στον οργανισμό μας, δημιουργούνται αντιδράσεις που προκαλούν την “μνήμη” των κυττάρων!

Τα μυικά μας κύτταρα έχουν την δυνατότητα να μεγαλώσουν και να δημιουργήσουν περισσότερους πυρήνες. Αυτό σημαίνει πως ενδυναμώνονται και κάθε φορά που επαναλαμβάνουμε μία κίνηση, ανταποκρίνονται σε αυτήν πιο γρήγορα!

Μέσα από μελέτες φαίνεται πως, όσο αυξάνονται οι πυρήνες και μεγαλώνουν τα μυικά κύτταρα, τόσο πιο εύκολα και γρήγορα ανταποκρίνονται, ακόμη και σε μία νέα άσκηση. Τα κύτταρα αντιδρούν εύκολα, ακόμη και έπειτα από μεγάλο χρονικό διάστημα μη άσκησης, με αποτέλεσμα να λειτουργεί η “μυική μνήμη”!

Με ποιον τρόπο συμβάλλει στην χορευτική εξέλιξη το Practice Plan;;;

Το κάθε είδος χορού, αλλά και ο κάθε χορός ξεχωριστά, χαρακτηρίζονται από συγκεκριμένη κινησιολογία και τεχνική. Το Practice Plan συμπεριλαμβάνει μία σειρά μαθημάτων που καθοδηγεί στον τρόπο που μπορεί να εξασκηθεί ένας μαθητής, ανάλογα με την διδακτέα ύλη του πάνω στους βηματισμούς και την τεχνική των χορών.

 • Σε πόσους χορούς και βηματισμούς, μπορώ να εξασκηθώ;
 • Πόση ώρα θα χρειαστώ για μία χορευτική άσκηση και πόσες επαναλήψεις;
 • Γιατί πρέπει να εξασκηθώ χωρίς μουσική; Η μουσική και το μέτρημα, πότε θα ενταχθούν στην χορευτική ύλη που εξασκώ;

Το Practice Plan απαντάει σε όλες τις ερωτήσεις, από την αρχή, μέχρι το τέλος της χορευτικής μας φοίτησης, σε κάθε του σελίδα!!!

Σε κάθε επίπεδουπάρχουν οδηγίες χορευτικής εξάσκησης για να προετοιμαστούμε για τις χορευτικές μας εξετάσεις, αλλά και για μία χορογραφία που πρόκειται να παρουσιάσουμε.

 Φυσικά, δεν λείπουν τα μαθήματα που μας δείχνουν βήμα βήμα, με ποιον τρόπο μπορούμε να εξασκηθούμε μαζί τον, ή την παρτενέρ μας, κατά την διάρκεια που προετοιμάζουμε μία Διαγωνιστική Χορογραφία!!!

Εμείς το μόνο που έχουμε να κάνουμε, είναι να επισκεφτούμε την σχολή Apollon Dance Studio, όπου φοιτούμε και να χρησιμοποιήσουμε το Practice Plan, που θα μας κατευθύνει ακριβώς στο είδος της χορευτικής εξάσκησης, που θέλουμε να κάνουμε!!!

Τώρα μπορούμε όλοι να χρησιμοποιήσουμε το Practice Plan, στον χώρο της σχολής μας και να χαρίσουμε στον εαυτό μας το δώρο της ανάπτυξης ικανοτήτων, και κατά συνέπεια, της γρήγορης χορευτικής εξέλιξης!!!

Ο κάθε στόχος μπορεί να έρθει πιο κοντά μας, με τους πιο απλούς, καθημερινούς τρόπους!

Οφέλη της χορευτικής εξέλιξης

Η εξέλιξη στη ζωή μας δεν έχει τέλος, όπως και στην χορευτική μας βελτίωση! Καθημερινά ανακαλύπτουμε κάτι καινούριο για τον εαυτό μας! Βλέπουμε πως είναι δυνατόν να προχωρήσουμε λίγο πιο μακριά… Ας δούμε μερικούς τρόπους που θα μας βοηθήσουν να αναπτύξουμε τις χορευτικές μας ικανότητες!

 1. Αποβάλλετε τις αρνητικές σκέψεις! Πολλές φορές η ανασφάλειά μας στέκεται εμπόδιο στην επίτευξη ενός στόχου…  Αφεθείτε ελεύθεροι και ζήστε τα όσα νιώθετε χορεύοντας σαν να είστε μόνοι!
 2. Συγκεντρωθείτε σε έναν στόχο κάθε φορά! Η τεχνική σε έναν συγκεκριμένο βηματισμό ενός χορού, μπορεί να εξελίξει και το στυλ ενός άλλου! Δεν χρειάζεται να προσπαθείτε ταυτόχρονα διαφορετικές φιγούρες… Απλότητα και ποιότητα…
 3. Η καλή συμπεριφορά και η αυτοσυγκράτηση έρχονται με την ανοιχτή σκέψη! Πρέπει να είστε προσεκτικοί στα μαθήματα και δεκτικοί με όσα ο δάσκαλός σας λέει… Ακόμη κι αν επιμένει σε επαναλήψεις…
 4. Αποφύγετε το κάπνισμα, την κακή διατροφή και την αϋπνία… Η ξεκούραση και η υγιεινή ζωή είναι οι βασικοί παράγοντες για την ψυχική ηρεμία, άρα και την καλύτερη συγκέντρωση στον χορευτικό σας στόχο!
 5. Σίγουρα η σωστή ενδυμασία μας βοηθάει και στην βελτίωση του χορού μας, γιατί μας προσφέρει άνεση, μας ανεβάζει την αυτοπεποίθηση και τονίζει τις κινήσεις μας, αφήνοντάς μας να δούμε τι μας ταιριάζει περισσότερο, συμβάλλοντας σημαντικά στην ανάπτυξη του προσωπικού στυλ!
 6. Μην κρύβετε τα συναισθήματά σας! Αφήστε την φαντασία σας να απελευθερώσει την δημιουργικότητά σας μέσα από δικές σας κινήσεις, έστω και που δεν έχετε διδαχτεί… Είναι ο καλύτερος τρόπος να κατανοήσετε καλύτερα την ιστορία και την έννοια του κάθε χορού, να δείτε τις χορογραφίες μέσα από τα μάτια ενός χορογράφου, και γιατί όχι; -να εξελιχθείτε σε έναν!
 7. Αγαπήστε το πάτωμα! Τα σωστά σημεία πίεσης στα πέλματά μας, είναι εκείνα που θα μας οδηγήσουν στην σωστή τεχνική και κανένας δεν θα μας δώσει καλύτερη αντίσταση, εκτός από το πάτωμα που δεν θα μας αφήσει ποτέ να πέσουμε…
 8. Ακούστε τον ρυθμό… Εξασκηθείτε επάνω στους χτύπους της μουσικής και αυξήστε σταδιακά την ταχύτητά σας δοκιμάζοντας διαφορετικό χορό και τεχνική κάθε φορά!
 9. Μην ξεχνάτε τα χέρια σας! Δεν χορεύετε μόνο με τα πόδια! Το σώμα και τα χέρια σας είναι εκείνα που θα προσθέσουν μοναδικά στοιχεία και ενέργεια στην κάθε κίνησή σας! Τα χέρια σας αποτελούν τη συνέχεια του κάθε σας βηματισμού!
 10. Εξάσκηση, επανάληψη, εξάσκηση, επανάληψη… Ακόμη και κάθε μέρα, για πολλές ώρες, να δουλεύετε έναν βηματισμό, κάθε μέρα θα βλέπετε πως συμβαίνει κάτι διαφορετικό, κάτι καλύτερο! 

Μάθετε περισσότερα για το Practice Plan

Info Box description goes here.

Μάθετε περισσότερα

Ο χορός ως αθλητισμός και η συμβολή του στην καταπολέμηση

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 31 Μαΐου, με απόφαση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) από το 1988. Ο σκοπός της είναι η υπενθύμιση, η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση του κοινού για τις βλαβερές επιπτώσεις του τσιγάρου. Σύμφωνα με στοιχεία του ΠΟΥ, κάθε χρόνο πάνω από…

Read More
πάρκινσον και χορός

Σκλήρυνση κατά πλάκας και Χορός: 29/5 Παγκόσμια Ημέρα ΣΚΠ

Η Παγκόσμια Ημέρα για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας (ΣΚΠ) – Πολλαπλή Σκλήρυνση (ΠΣ) καθιερώθηκε το 2009 από τη Διεθνή Ομοσπονδία Ατόμων με Πολλαπλή Σκλήρυνση (MSIF). Αποτελεί παγκόσμιο θεσμό με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για την πολλαπλή σκλήρυνση. Γιορτάζεται κάθε χρόνο την τελευταία Τετάρτη του Μαΐου σε όλο τον κόσμο,…

Read More

21 Μαΐου: Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Πολιτισμού με χορούς από

21 Μαΐου: Παγκόσμια Ημέρα Πολιισμού Η 21η Μαΐου θεσπίστηκε ως Παγκόσμια Ημέρα Πολιτισμού μόλις το Νοέμβριο του 2001 από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών. Πιο συγκεκριμένα, η ημέρα ανακηρύχθηκε Παγκόσμια Ημέρα για την Πολιτισμική Διαφορετικότητα, τον Διάλογο και την Ανάπτυξη. Την ημέρα αυτή όλα τα κράτη-μέλη του ΟΗΕ, ΜΚΟ…

Read More

Fun-Play-Dance

Αφιέρωμα στον πιο διασκεδαστικό τρόπο να ασκηθούμε χορεύοντας! Ο πιο ευχάριστος και διασκεδαστικός τρόπος να ασκηθούμε χορευτικά! Ξέρατε Ότι…. Αρκούν 30 λεπτά χορού την εβδομάδα για να μειωθεί κατά το ήμισυ ο κίνδυνος προσβολής από έμφραγμα. Αυτό βεβαιώνει το Βρετανικό Ίδρυμα Υγείας, ενώ οι Ιταλοί επιστήμονες υποστηρίζουν ότι χορεύοντας τρεις…

Read More

Χορός και Παραδόσεις του Πάσχα

Στην Ελλάδα, η θρησκεία και η παράδοση έχουν πρωτεύουσα θέση στη ζωή μας, και είναι δύο έννοιες άρρηκτα συνδεδεμένες. Με το Πάσχα να είναι μια από τις πιο σημαντικές γιορτές της Χριστιανοσύνης, και με την έλευση της Μεγάλης Εβδομάδας και την κορύφωση του θείου δράματος, από άκρη σε άκρη σε…

Read More

dance άγχος έθιμα αθλητισμός αμεα γάμος γαμήλια χορογραφία διαγωνισμός χορού διεύθυνση ελληνικοί χοροί επαγγελματικές πιέσεις επαφή ζευγάρι ιστορία ιστορία χορού καβαλιέρος μαθήματα χορού ντάμα οφέλη οφέλη χορού πάρκινσον παγκόσμια ημέρα παιδι παιδιά παραδοσιακοί χοροί παρουσίαση πειθαρχία προσοχή πρώτος χορός σεβασμός συμβουλές χορού σχολή χορού υγεία χορευτής χορευτική εξάσκηση χορευτικό επίπεδο χορευτικός χοροί χοροί ηπειρωτικής Ελλάδας χορογραφία χορογραφία γάμου χορός χορός γάμου χορός και αμεα χορός και παιδί

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

RSS
Follow by Email
YouTube
YouTube
LinkedIn
LinkedIn
Share
Instagram