Επαγγελματικές πιέσεις και η αντιμετώπιση τους με το χορό

Επαγγελματικές πιέσεις και η αντιμετώπιση τους με το χορό

apollon ds 03/02/2021

Χορός για επιχειρήσεις

Το σύμπαν κινείται με κάποιο ρυθμό. Ο άνθρωπος, ως μέρος αυτού του συστήματος, είναι πλασμένος για να εναρμονίζεται μ’ αυτό το ρυθμό, δηλαδή να χορεύει ακολουθώντας τον παλμό των φαινομένων της φύσης γύρω του.

  Αν κάποιος διάβαζε τις παραπάνω γραμμές, θα χαρακτήριζε το νόημά τους ουτοπικό, με το επιχείρημα ότι η σκληρή πραγματικότητα δεν αφήνει περιθώρια γιά τέτοιου είδους θεώρηση των πραγμάτων.

  Όμως η πραγματικότητα δεν είναι σκληρή και αβάσταχτη από μόνη της. Είναι η κοινωνία αυτή που έχει διαμορφώσει έναν τρόπο ζωής ο οποίος τις περισσότερες φορές αντιτίθεται στην ανθρώπινη φύση. Έναν τρόπο ζωής που έχει σαν αποτέλεσμα ο άνθρωπος να υπόκειται σε ένα σωρό πιέσεις, με πολλές από αυτές να προέρχονται από το χώρο του επαγγέλματος. Αυτές με τη σειρά τους προκαλούν στρες, αποσυντονισμό του ανθρώπινου οργανισμού, εύκολη κόπωση, μείωση παραγωγικότητας, μηδενισμό δημιουργικότητας κ.λ.π.

επαγγελματικές πιέσεις

  Άραγε υπάρχει αντίδοτο γιά όλα αυτά; Η απάντηση είναι «ναι», και μάλιστα κάποιοι άνθρωποι το έχουν βρει. Είναι οι άνθρωποι που έχουν εντάξει τον χορό στην καθημερινότητά τους. Γιατί μέσω αυτής της δραστηριότητας έχουν συνειδητοποιήσει ότι τα μέρη από τα οποία αποτελείται το σώμα τους είναι πλασμένα για να δρουν συνεργειακά, συντονισμένα προς την επίτευξη ενός στόχου. Αποτέλεσμα αυτού του συντονισμού είναι η αίσθηση εσωτερικής αρμονίας και πληρότητας, η αποβολή του άγχους. Έτσι η παραγωγικότητα αυξάνει και η δημιουργικότητα επανέρχεται στα φυσιολογικά της επίπεδα.

  Εξ άλλου ο χορός μεταξύ των άλλων είναι και σωματική άσκηση. Επιστημονικές μελέτες έχουν αποδείξει ότι μετά από την άσκηση εκκρίνονται ενδορφίνες ορμόνες που συντελούν στο αίσθημα ευχαρίστησης και χαλάρωσης.

  Τελικά, μέσω του επαγγέλματος ο άνθρωπος παράγει και δημιουργεί. Σε συνδυασμό με το χορό, ανακαλύπτει τον τρόπο με τον οποίο θα δημιουργήσει πετυχαίνοντας τα μέγιστα!!!


Μάθετε πώς βοηθά στην επαγγελματική σας ζωή η ασχολία με το χορό

Τα οφέλη του χορού είναι αμέτρητα είτε απολαμβάνω το χόμπι μόνος μου, είτε με φίλους μου… Ακόμα και με τους συναδέλφους μου μπορούμε εύκολα να διαπιστώσουμε πως η ομάδα "δένει" και το κλίμα αλλάζει! Δείτε πώς μπορείτε να επωφεληθείτε από τις προσφορές των Σχολών Χορού Apollon Dance Studios για την επιχείρηση σας!

Μάθετε περισσότερα

Χριστουγεννιάτικα ήθη και έθιμα από όλο τον κόσμο!!!

Aς κάνουμε μαζί ένα ταξίδι ανά τον κόσμο για να δούμε παράξενους τρόπους που γιορτάζουν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά άνθρωποι σε κάθε γωνιά του πλανήτη!

Read More

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΧΟΡΩΝ

Στην Ευρώπη για αιώνες οι βασικές επιρροές στην τέχνη του χορού ήταν Ελληνικές και κατόπιν Ρωμαϊκές. Οι δύο αυτοί πολιτισμοί ενώθηκαν και τίμησαν το χορό αυτό ως αναπόσπαστο κομμάτι της παιδείας τους, μέχρι να δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στο δράμα, δηλαδή το θέατρο. Με την άνοδο της εκκλησίας, ο κοινωνικός ρόλος…

Read More

Τα (αμέτρητα) οφέλη του χορού!

Αν προσπαθούσε κανείς να καταγράψει ή να μετρήσει όλα τα οφέλη του χορού, θα δυσκολευόταν πολύ, καθώς είναι πραγματικά αμέτρητα και καθημερινά ανακαλύπτονται και καινούρια! Πολλά από αυτά μας φαίνονται προφανή: είναι γνωστό πως ο χορός αποτελεί ιδανική γυμναστική και καλλιτεχνική έκφραση. Εξίσου πολλά όμως είναι λιγότερο γνωστά και μπορεί…

Read More

Ο Χορός Στην Εφηβεία

Η εφηβεία αποτελεί ουσιαστικά το μεταβατικό στάδιο από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση. Ο χορός μπορεί να ωφελήσει ένα παιδί στην εφηβεία, σε κάθε τομέα…

Read More

Ο Χορός στον κινηματογράφο

Πολλές ταινίες άφησαν ιστορία στον κινηματογράφο,για διαφορετικούς λόγους. Σε αυτό το αφιέρωμα επιλέξαμε ταινίες όπου ο χορός ή οι σκηνές χορού άφησαν ιστορία,

Read More

dance tango tango argentino άσκηση έθιμα αθλητισμός αμεα αφιέρωμα διαγωνισμός χορού ελληνικοί χοροί επαγγελματικές πιέσεις ιστορία ιστορία χορού καβαλιέρος μαθήματα χορού ντάμα οφέλη οφέλη χορού παγκόσμια ημέρα παραδοσιακοί χοροί παραδόσεις παρουσίαση πολλαπλή σκλήρυνση πρώτος χορός σκλήρυνση κατά πλάκας σκπ σλήρυνση συμβουλές χορού σχολή χορού τέχνη υγεία χορευτής χορευτική εξάσκηση χορευτική εξέλιξη χορευτικό επίπεδο χορευτικός χοροί χοροί ηπειρωτικής Ελλάδας χορογραφία χορογραφία γάμου χορός χορός γάμου χορός και άσκηση χορός και αμεα χορός και παιδί

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

RSS
Follow by Email
YouTube
YouTube
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
LinkedIn
LinkedIn
Share
Instagram